Oglindă Spartă

S-a oprit în fața oglinzii, a respirat adânc, s-a uitat atent la ea și și-a deschis larg ochii. 

Image

Nu se mai cunoștea, nimic din acea imagine nu-i amintea de copila de altă-dată. Din acea privire naivă a rămas o privire puternică și netemătoare, parcă dorind să străbată munții și mările pentru ce își dorește, e puternică. Își ascunde astăzi ca un maestru toată tristeţea, tot amarul din ea, toată deznădejdea în ochii ei frumoşi, atât de expresivi. Poate de aceea sunt atât de frumoşi. . E ca un puzzle alcătuit din mii şi mii de piese, exceptând una singură…o  singură piesă ce s-a pierdut în zare.A petrecut ani  din viaţă în cautarea ei, ba chiar a şi găsit-o. Dar a strâns-o mult prea tare, a făcut-o să doară.Apoi…a pierdut-o, a crezut că îi este mai bine fără și a alungat-o. Timpul a trecut, şi ea a realizat că pur şi simplu, nu e mai bine aşa, că era o parte din ea, o parte frumoasă.Şi își repetă constant că poate trăi şi fără ea. Are dreptate, poate, dar nu poate să cunoască niciodată fericirea absolută fără acea piesă.

Înțelese acum, se maturizase frumos , între timp, devenise femeie, iar mişcările şi zâmbetul ei trădau copilul care cândva credea neclintit în povești și basme .În acel moment sincer dintre ea și reflexia din oglindă, și-a propus că e momentul să uite de orice clipă de slăbiciune și să își aducă aminte că merită mai mult, că merită fiecare gram de fericire și că orice vis poate să devină realitate dacă speră cu adevărat.

A venit ziua în care trebuie să-și  facă curătenie printre gânduri. A venit timpul să închidă câteva uși, să-și schimbe viața, să-și deschidă larg geamurile ca să-i intre lumina și aerul curat. Era timpul să renunțe să mai alerge după vise ce nu-și mai au rostul ci după acelea ce și-l au, să pună punct unui capitol sau chiar mai multe din viata ei.

 Acolo, în acea reflexie și-a găsit iar zâmbetul pe chip.A fost rănită, dar s-a ridicat. Si acum  poartă acele urme pe inimă și probabil o să le poarte toată viața. Dupa cateva minute bune s-a dezlipit de oglindă și și-a indreptat pașii spre usa dormitorului.Ajunsă la ușă și-a întors capul către oglindă, știa că o să aibe o zi minunată, o poveste nouă, un episod nou. Azi e doar inceputul unei noi călătorii.Azi, e doar un nou pas pe care trebuie să il fac spre ziua de mâine Trecutul e trecut. Viitorul e in față .

O femeie întotdeauna o să-și poarte durerea din suflet exact ca pe o pereche de pantofi. Nu o să-i vezi acele răni lăsate, știe să și le ascundă bine!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s